Cele mai bune VPN-uri gratuite 2025

Am testat cele mai bune VPN-uri gratuite pentru tine și îți prezentăm concluziilor noastre sub forma unei liste care conține cele mai populare servicii VPN (le-am clasificat în funcție de viteză, securitate și fiabilitate). Din păcate, nimic nu e gratis pe lumea asta. Așa că, dacă nu vrei să plătești pentru programele VPN pe care le folosești, atunci îți recomandăm să încerci versiunile de probă ale celor mai bune VPN-uri sau să returnezi produsul în termenul stabilit în politica de returnare a banilor.

Nu uita: poți să folosești gratis chiar și programele VPN de top!

Divulgarea Publicității

produsul anului 2025
ECONOMISEȘTE 83 %
up1
Private Internet Access

  • Încearcă cu o garanție de returnare a banilor de 30 de zile
  • Cea mai strictă politică
  • Lățime de bandă și utilizare nelimitată
  • Suportă 10 dispozitive simultan
  • Promovat drept cel mai anonim serviciu VPN
WindowsMacLinuxAndroidiOSChromeFireFoxOpera
9.8
30 de zile fără riscuri
55,70 RON
De la 9,45 RON
Accesează Site-ul
ECONOMISEȘTE 83 %
2
CyberGhost VPN

  • Are sediul în România, locație prietenoasă cu confidențialitatea
  • 7 conexiuni VPN simultane permise cu fiecare abonament
  • Servere VPN situate în peste 90 de țări
  • Fără istoric de logare
WindowsMacLinuxAndroidiOSChromeFireFox
9.5
45 de zile fără riscuri
61,10 RON
De la 10,40 RON
Accesează Site-ul
Disponibil în limba română
ECONOMISEȘTE 61 %
up3
ExpressVPN

  • Ofertă exclusivă: economisești 49% și încerci ExpressVPN 100% fără riscuri!
  • Super rapid și foarte sigur
  • Este furnizat împreună cu aplicații ușor de utilizat pentru orice dispozitiv
  • Peste 3.000 de servere în 94 de țări
WindowsMacLinuxAndroidiOSChromeFireFox
9.3
30 de zile fără riscuri
58,20 RON
De la 22,70 RON
Accesează Site-ul
ECONOMISEȘTE 74 %
4
NordVPN

  • Viteze rapide cu peste 6.400 de servere în 111 de locații
  • Nu stochează date despre activitatea utilizatorilor
  • Ultra rapid, fără istoric de logare
  • Criptare securizată AES pe 256 de biți
WindowsMacLinuxAndroidiOSChromeFireFox
9.1
30 de zile fără riscuri
58,85 RON
De la 15,30 RON
Accesează Site-ul
Disponibil în limba română
ECONOMISEȘTE 87 %
5
Surfshark

  • Un singur abonament pentru un număr nelimitat de dispozitive
  • Raport calitate-preț excelent
  • CleanWeb Ad-blocker
  • Garanție de rambursare a banilor în 30 de zile
WindowsMacLinuxAndroidiOSChromeFireFox
8.9
30 de zile fără riscuri
78,35 RON
De la 10,20 RON
Accesează Site-ul
ECONOMISEȘTE 85 %
6
TotalVPN

  • Criptează-ți conexiunea și ascunde-ți urmele digitale
  • Protocoale OpenVPN și IKEv2 disponibile
  • Conexiune fără întreruperi pe orice dispozitiv
  • Protecție în timp real împotriva programelor rău intenționate și amenințărilor online
WindowsMacAndroidiOS
8.7
30 de zile fără riscuri
54,25 RON
De la 8,15 RON
Accesează Site-ul

Câteva observații importante despre VPN-urile gratuite


Din ce în ce mai mulți angajați lucrează de acasă. Acest lucru înseamnă că potențialele probleme de confidențialitate și periclitarea datelor cu caracter personal. Este evident de ce tot mai mulți oameni caută să găsească cea mai bună modalitate de a-și proteja confidențialitatea și securitatea online.

Cea mai bună soluție de protecție? Un serviciu VPN! Acesta îți poate oferi confidențialitate maximă și anonimat total atunci când ești online.

Însă, nu toate programele VPN îți oferea aceste caracteristici, mai ales dacă vei opta pentru un serviciu gratuit. Așadar, ce anume ar trebui să ai în vedere atunci când cauți un program VPN?

Indiferent dacă este vorba de muncă sau divertisment, testăm de obicei 4 caracteristici esențiale:

• Securitatea programului (să fie cât mai solidă)
• Numărul protocoalelor oferite de VPN
• Locațiile serverelor
• Lățime de bandă (cu cât este mai mare, cu atât conexiunea este mai bună și viteza mai mare)

Securitate solidă și multiple protocoale VPN

Inutil să îți mai spunem că este necesar că furnizorul tău de VPN să-ți ofere un serviciu cu un sistem de criptare solidă și protocoale de securitate de top. Majoritatea serviciilor VPN gratuite oferă un protocol PPTP (Protocol de Tunelare Punct-la-Punct), care este cel mai simplu de configurat și are costuri de transmisie, hardware și administrative mai mici. Totuși, nu este cea mai bună opțiune, deoarece este considerată a fi depășită în acest moment și s-a confruntat cu probleme de securitate în trecut. Pe de altă parte, majoritatea serviciilor plătite, cum ar fi Private Internet Access și CyberGhost utilizează o multitudine de protocoale VPN, precum L2TP (Layer 2 Tunneling Protocol) și IPsec (Internet Protocol Security), care sunt considerate mult mai sigure decât PPTP. Numai un program VPN cu o politică strictă "fără jurnale de logare" poate garanta că niciuna dintre datele tale nu vor fi stocate sau vândute.

Lățime de bandă mai mare și cât mai multe servere

Un alt factor important este lățimea de bandă a serverului (per utilizator), care afectează în mod direct viteza conexiunii. Să presupunem, de exemplu, că 50 de persoane partajează un server de 500 Mbps. Asta înseamnă că fiecare persoană primește doar 10 Mbps! Uite și care este motivul pentru care programele VPN plătite sunt mult mai rapide - pentru că dispun de fondurile necesare pentru a investi în infrastructură și pentru a oferi mai multă lățime de bandă per utilizator. Serviciile gratuite nu își pot permite această investiție, rezultând o conexiune mai puțîn sigură și mult mai lentă.

Și dacă tot vorbim despre bani și infrastructură, serviciile VPN plătite oferă, de asemenea, mai multe servere decât cele gratuite. Numărul serverelor și poziționarea acestora reprezintă un factor esențial, deoarece cu cât ești mai aproape de un server, cu atât conexiunea ta va fi mai rapidă. Doar cele mai bune VPN-uri plătite îți pot oferi viteze care sunt comparabile cu conexiunea ta normală.


Aproape fiecare VPN gratuit vine cu o "chichiță"


Companiile care îți pun la dispoziție un serviciu complet gratuit nu se compară cu operatorii pentru ale căror servicii trebuie să plătești. În general, așa-numitele „VPN-uri gratuite” îți vor limita lățimea de bandă, ceea ce va duce la viteze de conectare scăzute. Acestea vor oferi un număr foarte limitat de servere disponibile pentru conectare.

În plus, utilizatorii au raportat faptul că serviciile VPN gratuite le-au furat informațiile personale și le-au vândut unor terțe părți. Chiar și fără aceste practici ilegale, datorită faptului că serviciile VPN complet gratuite dispun de o infrastructură depășită, acestea ar putea pune în pericol confidențialitatea datelor și informațiilor tale sensibile, ceea ce contravine însuși scopului pentru care este folosit un program VPN.

Prin urmare, cum câștigă bani cei care oferă VPN-uri gratuite? Că în cazul oricărui serviciu gratuit, trebuie să plătești pentru el într-un fel sau altul. Modelul lor de a obține câștiguri se bazează pe o combinație de reclame enervante cu un serviciu extrem de limitat tocmai pentru a-i determina pe utilizatori să-și facă upgrade la serviciul lor plătit.


Se pare că VPN-urile gratuite nu sunt atât de sigure. Atunci cum pot să utilizez un VPN de calitate, dar gratuit?


Ne bucurăm că ai întrebat asta. Iată ce ar trebui să faci dacă dorești să utilizezi un VPN gratuit fără să faci compromisuri privind viteza și securitatea:

1. Accesează site-urile Private Internet Access sau CyberGhost (aceste sunt VPN-urile pe care le recomandăm la orice oră);

2. Descarcă software-ul și utilizează garanția de returnare a banilor. Poți utiliza aceste servicii VPN premium pentru o lună întreagă, fără riscuri. Noi le-am testat și îți garantăm că nu este vorba de nicio "chichiță".

Aceasta este cea mai bună variantă dacă ai nevoie de un program VPN pentru o perioadă scurtă de timp, în timp ce călătoreșți, fără să mai fie nevoie să cheltui bani. Oferta Private Internet Access este imbatabilă. PIA folosește cele mai stricte protocoale de securitate și are o politică "zero istoric de logări", astfel încât datele tale private să fie 100% sigure.

Desigur, nici Private Internet Access și nici CyberGhost nu vor gratuite pentru totdeauna, dar poți face multe lucruri în 30 de zile. Și dacă decizi că merită să le plătești câțiva dolari pe lună, aceste companii oferă cele mai generoase reduceri la abonamentele lunare pe care le poți găsi pe piață.


Care este concluzia în ceea ce privește VPN-urile gratuite


Chiar dacă unele VPN-uri gratuite sunt în regulă și nu îți pun în pericol confidențialitatea, nici măcar cele mai sigure servicii gratuite nu pot concura cu cele mai ieftine programe VPN premium. Așadar, trebuie să plătești pentru VPN-urile care îți oferă protecția completă a datelor, iar asta reprezintă singura opțiune dacă dorești să experimentezi viteze normale ale conexiunii de net.

VPN-urile premium recomandate îți oferă toate posibilitatea de testare gratuită și o garanție de returnare a banilor, astfel încât să le poți încerca fără a risca nici măcar un bănuț.

Consultă lista noastră cu programele VPN premium și vei găși cele mai bune oferte la prețuri ridicol de mici!

Întrebări frecvente (FAQ) ​

VPN-urile gratis sunt cu adevărat gratuite?

Nu. Vei ajunge să plătești pentru ele, într-un fel sau altul. Cel mai des, ai putea plăti cu datele tale personale. Multe VPN-uri, așa-zis „gratuite”, se dovedesc a fi doar niște baze de date care colectează datele utilizatorilor și vând informațiile colectate către agențiile de publicitate, furnizorii de servicii de Internet, autoritățile guvernamentale și alte terțe părți. Serviciile VPN gratuite îți limitează, de asemenea, lățimea de bandă pentru a te "forța" să treci la un abonament plătit. Și, ce se întâmplă dacă ai nevoie de ajutor tehnic? Acest gen de programe nu îți oferă serviciul de asistență pentru clienți 24/7 sau orice alt tip de suport, în caz de nevoie.


VPN-urile gratuite sunt sigure?

Multe dintre companiile care oferă servicii „gratuite” introduc cookie-uri de urmărire în dispozitivul tău și îți urmăresc activitățile de navigare, ceea ce contravine însăși ideii de bază a tot ceea ce reprezintă un VPN. Ca și cum nu ar fi îndeajuns, VPN-urile gratuite sunt, de asemenea, cunoscute pentru faptul că îți vând lățimea de bandă folosită. Asta înseamnă că mii de utilizatori de internet pot face orice doresc folosind lățimea ta de bandă și, dacă printre aceste activități se numără chestii ilegale, atunci rișți să fii una dintre persoanele implicate. Prin urmare, utilizarea VPN-urilor gratuite nu este întotdeauna o chestie sigură.

Declinarea Responsabilității

Top10vpnservicii.com este un serviciu gratuit. Suntem sprijiniți de cititori și primim comisioane de la companiile VPN pe care le recomandăm pe această pagină numai dacă apeși pe linkurile noastre și efectuezi o achiziție prin intermediul site-ului nostru. Acest aspect afectează clasamentul, scorul și ordinea în care sunt prezentate serviciile cu care colaborăm (și produsele lor). Serviciile VPN de pe această pagină NU implică recomandări. Încercăm să actualizăm constant toate informațiile de pe acest site, dar nu putem garanta că aceste informații vor fi la zi de fiecare dată. Toate prețurile de pe acest site se bazează pe moneda USD, de aceea pot există mici discrepanțe între prețuri din cauza fluctuațiilor cursului valutar.