Cum întocmim recenzia celui mai bun serviciu software VPN


Este foarte important să cumperi cel mai bun program software VPN pentru nevoile tale curente.

Prin urmare, dorim să fim 100% transparenți cu privire la modul în care testăm și întocmim recenziile și metodele pe care le-am folosit pentru a selecta cele mai bune programe VPN pentru 2024.

Folosim 5 criterii diferite pentru a stabili un scor general și pentru a decide ce program software VPN intră în lista noastră de Top 10. Toți acești 5 factori contribuie la stabilirea scorului final, dar nu toți sunt la fel de importanți.

Iată cei 5 factori principali și ponderea lor în procesul nostru de testare:

1. Securitatea: Cel mai important, cu o pondere de 35%. Am ales VPN-urile care au criptare militară, o gamă extinsă de protocoale (OpenVPN, L2TP, IKEv2 și multe altele), protecție împotriva scurgerilor DNS și care prezintă caracteristica kill-switch.

2. Numărul de servere și locații: Acest aspect este vital pentru a putea naviga rapid de oriunde și în mod anonim. Am acordat acestui factor o pondere de 25% în scorul nostru general.

3. Funcțiile suplimentare și compatibilitatea cu dispozitivele: Aceasta include funcții precum politica "fără jurnal de logare", aplicații pentru PC, Mac, iOS și Android, tuneluri separate și multe altele. Am oferit acestui factor o pondere de 20% în scorul nostru general.

4. Raportul preț-calitate: În cea mai mare parte, la fel ca în orice lucru din viață, primești exact ceea ce plătești. Mare parte dintre programele software de VPN prezintă un preț similar, așa că am acordat acestui factor o pondere de 10%.

5. Recenziile utilizatorilor: Deși sunt importante, acestea pot fi adesea înșelătoare, întrucât cu toții gestionăm și înțelegem tehnologia în mod diferit. Am acordat acestui element o pondere de 10% din scorul nostru general.

Pentru a determina scorul pentru funcțiile suplimentare, compatibilitatea dispozitivului și raportul preț/calitate, am analizat ofertele tuturor furnizorilor de VPN pe care i-am testat.

Este recomandat ca aceste informații să fie preluate direct de la sursă, așa cum am procedat și noi.

Informațiile pentru recenziile utilizatorilor provin de pe site-urile TrustPilot, Google Play Store și recenziile utilizatorilor noștri.

În ceea ce privește prețul, preocuparea noastră principală este flexibilitatea și valoarea. Serviciile care oferă doar un singur abonament scump nu constituie o opțiune bună. Trăim în era serviciilor à la carte, unde majoritatea consumatorilor este obișnuita cu tarife lunare.

Tariful mediu lunar pentru primele 10 VPN-uri pe care le-am analizat este, în acest moment, în jurul sumei de 9,80 USD. Mulți furnizori se situează sub această valoare, iar câțiva sunt mai sus în privința tarifului perceput. Cei care percep costuri mult prea mari, evident, încearcă în fel și chip să-și justifice prețurile ridicate.

Stabilirea valorii corecte este o operațiune puțin mai complicată, dar considerăm că un singur abonament VPN ar trebui să îndeplinească anumite criterii. Trebuie să includă acoperire pentru cel puțin cinci dispozitive conectate simultan (cam pe aici se situează media în industrie). Trebuie să funcționeze pe mai multe platforme, inclusiv pe dispozitivele mobile. Și un singur abonament trebuie să funcționeze pe diferite platforme - adică, plata unui abonament pentru Mac ar trebui să ofere și aceeași funcționalitate și dispozitivului iPhone. Dacă VPN-ul ales te obligă să plătești suplimentar pentru a-ți securiza toate dispozitivele din gospodărie, atunci nu este o opțiune utilă.